Ajankohtaista

Koronavirustilanteen vaikutukset Luomuksen yleisökohteiden toimintaan

Ajantasainen tieto koronavirustilanteen vaikutuksista Luomuksen yleisökohteisiin. Luomuksen ylsiökohteet, Luonnontieteellinen museo ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet ovat suljettu maaliskuun loppuun saakka. Luonnontieteellinen museo avaa to 1.4. ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet la 3.4. Tietoja päivitetään uusien ohjeistusten mukaisesti (päivitetty 22.2.2021).

Lue lisää

Talviloman Mammuttimainen etätyöpaja

Talvilomalla ihmetellään mammutin elämää live-kuvitetun tarinan avulla sekä rakennetaan kartonkinen mammuttipäähine, jonka avulla leikki voi alkaa. Tallenne etätyöpajasta on katsottavissa koko talviloman ajan viikoilla 9-10.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon Kastikka-kasvistotietokanta, johon on kesäkuuhun 2020 mennessä tallennettu yli 7,2 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug