Ajankohtaista

Afrikkaan – dinosaurusten ja valkohain seurassa

Oletko tavannut giganoton ja kaverit? Tai vilkuttanut valkohaille? Entä kuunnellut virtahevon murahtelua savannin yössä? Luonnontieteellisen museon kesäkauden tietoiskut kutsuvat matkalle valkohain valtakuntaan, öiseen Afrikkaan ja dinosaurusten aikaan.Tule mukaan 26.6.–2.8.!

 

Lue lisää

Kaisaniemen puutarha uudistuu

Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa mylläävät kaivinkoneet, kun kasvihuoneiden eteläpuolelle rakennetaan uutta kasvien sukulaissuhteita selittävää systemaattista aluetta. Vuonna 2011 aloitettu puutarhan uudistustyö on nyt päässyt näkyvimpään vaiheeseensa, kun vanhojen istutusalueiden multaa kuljetetaan pois. Alueelle hahmottuu kesän aikana valtava evoluutiopuu, joka muistuttaa lintuperspektiivistä jättiläismäistä kasvien sukupuuta.

Lue lisää

Lisää uutisia

Osallistu kesäkisaan vaikka sisilisko-selfiellä!

Olisikohan se minä ja merilehmä? Tai minä ja makkarapuu, muumiohylje, mustarousku, monimuotoisuus? Ota selfie jossain Luomuksen yleisökohteessa ja voita kierros Luonnontieteellisen museon uumeniin, jossa voit ottaa itsestäsi ennennäkemättömän omakuvan!

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan merikotkien, sääksien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

 

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug