Ajankohtaista

Talvikauden aukioloajat – Kumpulaan ehtii vielä

Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhan kukkaloistoa ehtii vielä ihastelemaan 30.9 asti ti–su klo 11–18.

Luonnontieteellisen museon aukioloajat ovat 1.9 alkaen ti–ke & pe 9–16, to 9–18; la–su 10–16.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarha on syyskuussa jälleen avoinna yleisölle. Kaisaniemen kasvihuoneet ovat kunnostustöiden takia suljettuina 1.–5.9.2014. Lauantaista 6.9. alkaen kasvihuoneet ovat avoinna ti–ke & pe–su klo 10–16, to klo 10–18.

Lue lisää

Suojelualueet hidastavat ilmastonmuutoksen haitallisia linnustovaikutuksia

Suojelualueet hillitsevät ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia suojelullisesti merkittävien lintulajien kantoihin. Tutkimuksen mukaan avosoiden ja tuntureiden lajit taantuvat kun puolestaan kosteikko- ja eteläiset metsälajit levittäytyvät kohti pohjoista. Havaitut lajimäärien muutokset olivat ilmastonmuutosskenaarioihin perustuvien ennusteiden mukaisia.

Lue lisää

Tietokirjassa esitellään luonnonsuojelullisesti arvokkaita metsäympäristöjä, niiden indikaattorisieniä ja kuvataan tieteelle kaksi uutta sienilajia

Sienilajiston avulla voidaan saada paljon tietoa metsäelinympäristöistä. Tietyt indikaattorisienet vaativat kasvupaikoiltaan piirteitä, joita on luonnonsuojelullisesti arvokkaissa ja uhanalaisissa elinympäristöissä. Uusi kirja, Sienet ja metsien luontoarvot, avaa mahdollisuuden tutustua sienilajeihin eri metsäelinympäristöissä. Kirjassa esitellään myös kaksi tieteelle ennestään tuntematonta sienilajia.

Lue lisää

Lisää uutisia

Osallistu kesäkisaan vaikka sisilisko-selfiellä!

Olisikohan se minä ja merilehmä? Tai minä ja makkarapuu, muumiohylje, mustarousku, monimuotoisuus? Ota selfie jossain Luomuksen yleisökohteessa ja voita kierros Luonnontieteellisen museon uumeniin, jossa voit ottaa itsestäsi ennennäkemättömän omakuvan!

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan merikotkien, sääksien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

 

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug