Ajankohtaista

Piirustuspajoja ja tietoiskuja kerran kuussa – vielä ehtii mukaan!

Museon aarteita – tietotuokiot sisältävät tietoa ja tarinoita museon näyttelyistä löytyvistä luonnontieteellisten kokoelmien helmistä. Kevään piirustuspajoissa syvennytään sulkiin, liitoihin ja loikkiin. Seuraavan kerran stellerinmerilehmästä ja muista museon aarteista tarinoidaan 25.4. – ilman ennakkoilmoittautumista, pääsymaksun hinnalla.

Lue lisää

Vappushokkelo valtaa Kumpulan puutarhan

Helsingin suurin vappuinen lastentapahtuma Vappushokkelo valtaa Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan vapunpäivänä 1.5. Biologian opiskelijoiden perinteinen koko perheen tapahtuma tarjoaa monenmoista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisille. Tänä vuonna sukelletaan syvän meren tunnelmiin, moikataan pingviinejä ja liihotetaan sademetsien yllä.

Lue lisää

Suuri sammakkoeläinten ja matelijoiden kartoitus alkoi – kerro havaintosi

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS tutkii nyt sammakkoeläinten ja matelijoiden levinneisyyttä. Edellisestä kartoituksesta on 20 vuotta, joten uusi tieto tulee tarpeeseen. Havaintojen keräämisessä tarvitaan kaikkien apua ympäri Suomea. Kartoituksen etenemistä seuraa myös Yle Luonto. Tiedot havainnoista puolestaan kerätään Suomen Lajitietokeskuksen uusille sivuille.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan merikotkien, sääksien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

 

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug