Ajankohtaista

Piirustuspajoja ja tietoiskuja kerran kuussa – vielä ehtii mukaan!

Museon aarteita – tietotuokiot sisältävät tietoa ja tarinoita museon näyttelyistä löytyvistä luonnontieteellisten kokoelmien helmistä. Kevään piirustuspajoissa syvennytään sulkiin, liitoihin ja loikkiin. Tietoiskut ja pajat kerran kuussa, viikonloppuisin – ilman ennakkoilmoittautumista, pääsymaksun hinnalla. Tervetuloa!

Lue lisää

Viikonloppumatkalle tropiikkiin!

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet kutsuvat kiehtoville kasvimatkoille eri puolille maailmaa. Matkan aikana voi siirtyä savannilta sademetsään ja aavikolle tai viivähtää Välimerellä ja pujahtaa palmujen katveeseen. Huom. tammi-maaliskuussa kasvihuoneet ovat avoinna vain viikonloppuisin kello 10–16. Ulkopuutarhassa voi vierailla päivittäin, kello 9–20.

Lue lisää

Sankarisarvipöllö ylitti Atlantin

Meren ylitys on valtaosalle linnuista valtava voimainponnistus täynnä riskejä, sillä mahdollisuutta levähtämiseen ei ole. Tammikuussa Islannista löydettiin Suomessa rengastettu sarvipöllö, joka on ensimmäisen kerran todistetusti selvinnyt Atlantin ylityksestä ja satojen kilometrien merimatkasta.

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan merikotkien, sääksien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

 

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug