Ajankohtaista

Eläinten talvielämää museossa 25.11.2014.–6.1.2015

Talvi on monille eläimille ankaraa aikaa. Ruokaa on niukasti tai sitä on vaikea löytää. Kylmä vaivaa, mutta energiaa pitäisi säästää. Eläimillä on kuitenkin monia keinoja selvitä talven yli. Yksi vaipuu unten maille, toinen kaksinkertaistaa karvapeitteen, kolmas kerää ruokavarastoja… Tervetuloa tutustumaan eläinten erilaisiin selviytymistapoihin!

Lue lisää

Tervetuloa fiilistelemään Luonnontieteelliseen museoon!

Oletko uneton? Käytkö hitaalla tai kaipaatko sinistä? Onko koti hakusessa, entä etsittekö treffipaikkaa? Vai haluttaisiko vain hieman päteä? Museon kahdeksan uutta, aikuisille suunniteltua omatoimireittiä johdattavat kävijän museon näyttelyihin ja luontotiedon lähteille lämpimän huumorin keinoin. Käteen sopivat reittioppaat löytyvät museon aulasta – tervetuloa fiilistelemään, joko yksin tai yhdessä!

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan merikotkien, sääksien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

 

Lintuatlas

Lintuatlaksen tavoitteena oli selvittää Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet sekä tutkia lajien levinneisyyksien muutoksia. Lintulajien esiintymistieto kerättiin 10x10 km2 ruuduista koko Suomesta vuosina 2006–2010. Kyseessä on kolmas valtakunnallinen lintuatlas. 

Suomen kasvit kartalla

 

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon  Kastikka-kasvistotietokanta, johon on toukokuuhun 2013 mennessä tallennettu yli 5,8 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug