LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto

Lämpötila laskee Luonnontieteellisessä museossa pian pakkasen puolelle.

Avainsanat: 

tapahtumaTiedeuutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo

Sienistä sekaisin? Tuo mukanasi sieniä tunnistettavaksi 20.–21.9.

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarha

Luomus juhlii Suomen luonnon päivää lauantaina 29.8. Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla. Päivän kunniaksi puutarhaan on vapaa pääsy.

Avainsanat: 

UutisetKumpulan puutarha

Me Kettuset -valokuvanäyttely Luonnontieteellisen museon kahvilassa 28.8–4.10.2020 avaa kaupungin liepeillä asustelevan seitsen­henkisen kettuperheen elämää, jota seurataan keväästä syksyyn. Matkanvarrella sattuu ja tapahtuu.  

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Joka kevät pelloilla tuhoutuu maanmuokkaustoimien seurauksena suuri joukko lintujen pesiä. Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että muuten vaikeasti löydettävät pesät voidaan paikantaa droonien ja tekoälyn avulla.  

Avainsanat: 

UutisetTutkimusLajitieto

Oletko hiipivä tiikeri vai kiitävä gepardi? Luonnontieteellisen museon kesätietoiskuilla sipsutellaan isojen kissojen maailmaan. Tietoiskuja järjestetään 4.–14.8. ti–pe klo 11, 13 ja 15. 

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Lähde oppaan matkassa kasvitieteen ja kasvien kiehtovaan maailmaan! Yleisökierroksia Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuutarhassa 1.7.–13.8. ti–to ja muutamana lauantaipäivänä. 

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarha

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesäkausi käynnistyi kesän ollessa jo kukkeimmillaan 2.6. koronakevään viivästettyä puutarhan porttien avaamista kuukaudella.

Avainsanat: 

TiedoteKumpulan puutarha

Tuore lajilöytö kertoo uusien hyönteislajien levittäytymisestä pohjoiseen. Nyt löydetty laji on jo kolmastoista maastamme vuosituhannen vaihteen jälkeen havaittu uusi mehiläislaji.

Avainsanat: 

UutisetLajitietoKumpulan puutarha

Lutukka on kaikille kasveista kiinnostuneille tarkoitettu yleistajuinen, mutta vankan asiantunteva suomenkielinen lehti. Vuoden 2020 alussa sähköiseksi ja ilmaiseksi muuttuneen Lutukan ensimmäinen numero on nyt luettavissa!

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaLajitietoKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarha

Pages