LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto

Syyslomaviikoilla 42 ja 43 piirretään tiistaista perjantaihin (15.–18.10. ja 22.–25.10.) eriskummallisia elämiä Luonnontieteellisen museon Suomen luonto -näyttelyssä. Ohjelma sisältyy pääsymaksun hintaan. Sisäänpääsy myös museokortilla.

Avainsanat: 

TiedoteLuonnontieteellinen museo

Alkusyksyn aikana Luonnontieteellisessä museossa tiistaisin vierailevat pääsevät kurkistamaan tutkijan työhön ja mikroskooppiin.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Suomalais-mosambikilainen tutkimusryhmä esittää löytäneensä avaintodisteen Afrikan muinaisen magmapurkauksen tapauksessa.

Avainsanat: 

UutisetTutkimusTiedeuutisetGeologia ja paleontologia

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on läpileikkaus Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen viimeaikaiseen tutkimukseen ja toimintaan, juhlaan ja arkeen. Vuosikertomuksen sisältöä on elävöitetty ensimmäistä kertaa myös videoin. 

Avainsanat: 

Uutiset

Sinisorsan pesimäkanta kääntyi viime vuoden selkeän pudotuksen jälkeen nousuun, mutta jäi silti huippuvuosien tasosta. Pitkällä aikavälillä kannankehityksen suunta on edelleen lievästi laskeva.

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisen museon parvekkeella kahvittelevat kirahvit pakkaavat piknik-korinsa ja lähtevät ikuiseen kesään.

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan Puron väkeä ja Metsän hallitsijan paluu -teoksissa yhdistyvät luonnontiede ja suomensukuisten kansojen mytologia. Teokset ovat löytäneet omat paikkansa puutarhasta kesän 2019 aikana.

Avainsanat: 

UutisetKumpulan puutarha

Sienet sekaisin? Terästä sienituntemustasi Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilla su–​ma 15.–​16.9.

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarha

Elokuisena lauantaina 31.8. kutsumme sinut viettämään Suomen luonnon päivää. Päivän aikana Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan on avoimet ovet ja voit samalla tutustua Luomuksen geologisiin kokoelmiin. 

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarha

Rakastettu raparperi on meille kaikille tuttu, mutta mistä ja miten se on löytänyt tiensä meidän puutarhaan?

Avainsanat: 

UutisetKumpulan puutarha

Pages