LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2013

Päiväys

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha alkaa valmistautua talvilepoon. Myös kesäkahvila Lineea on sulkenut ovensa. Puutarha toivottaa vierailijat tervetulleiksi jälleen toukokuussa 2014.

Avainsanat: 

Kumpulan puutarha

Luonnossa kotimaiset nahkasiipemme ovat jo syksyn myötä vaipuneet talvihorrokseen. Museossa voit kuitenkin nähdä niitä edelleen.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Viherkatot ovat kaupungeissa koko yhteisölle hyödyllisiä, mutta yksityiselle rakentajalle viherkaton perustamiskustannukset saattavat ilman tukitoimenpiteitä olla liian suuret.

Avainsanat: 

TiedeuutisetYleistä

Valeskorpionin kohtaaminen on usein mieleenpainuva kokemus. Joskus nämä saksiensa ansiosta skorpionia muistuttavat otukset onnistuvat säikäyttämään, mutta yleensä ihastuttamaan eriskummallisen ulkonäkönsä ja käyttäytymisensä takia.

Avainsanat: 

TiedeuutisetYleistä

Etelä- ja Kaakkois-Suomen kuivilla, auringon paahtamilla kedoilla asusteleva viirukangaslude (Geocoris ater) ei ole mikä tahansa ötökkä.

Avainsanat: 

TiedeuutisetYleistä

Itä-Suomen havumetsien erikoisuuden sinipyrstön rengastajat ovat tehneet poikkeuksellisen löydön Hyrynsalmen Peuravaaralla: paikalta löytyi sinipyrstö, joka rengastettiin siellä viime kesänä.

Avainsanat: 

Tiedeuutiset

Kesällä Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen kohteissa on tarjolla pääsylipun hintaan sisältyviä opastuksia ja tietoiskuja. Valitse kesän opastuksista mieleisesi ja tule tutustumaan monimuotoisiin yleisökohteisiin oppaan johdolla!

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaYleistäLuonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen verkkosivuilla on jo yli kahden vuoden ajan seurattu suomalaisia mehiläishaukkoja, jotka on varustettu satelliittilähettimillä. Tähän mennessä sivuilla on esitelty 15 mehiläishaukan elämänvaiheita.

Avainsanat: 

TiedeuutisetLuonnontieteellinen museo

| Helsingin yliopisto | Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS | Suomen ympäristökeskus |

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaLuonnontieteellinen museoTiedeuutiset

14.02.2013 09:17 | Helsingin yliopisto |

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo

Pages