LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2017

Ilmastonmuutos on vakava uhka monille eliöille, mutta lajitasolla vaikutukset eivät aina ole haitallisia.

Avainsanat: 

TutkimusTiedeuutisetTiedoteLajitieto

Olemme Luomuksessa saaneet nauttia työntäyteisestä, monimuotoisesta ja menestyksekkäästä vuodesta.

Avainsanat: 

UutisetYleistäKasvitieteellinen puutarhaLuomuksen blogiLuonnontieteellinen museo

Eläinkunnassa on isiä moneen lähtöön – löytyy osallistuvia isiä, suojelevia karateisiä, show-miehiä, ”synnyttäviä” isiä ja tunnollisia elättäjiä.

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo

Luomuksen geologian yli-intendentti Arto Luttinen ja tohtorikoulutettava Sanni Turunen osallistuvat Finnarp 2017 -hankkeen tutkimusmatkaan Etelämantereelle.

Avainsanat: 

UutisetTiedeuutisetTiedoteGeologia ja paleontologia

Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen museo ylsi vuoden 2016 museovertailussa kirkkaaseen kärkeen koululaisryhmien suosituimpana käyntikohteena. Museon opastukset ovat keskeinen osa Helsingin yliopiston tiedekasvatustyötä.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo

37. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajakuvaksi valittiin Ville Heikkisen kärppäkuva ”Talven odotus”. Kärppä ja muut sarjavoittajat ovat nähtävillä maksutta Luonnontieteellisen museon kahvilassa 3.12. saakka.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo

Millainen oli suurimpiin petodinosauruksiin lukeutuva giganotosaurus? Entä oliko Suomessa dinosauruksia? Tervetuloa ottamaan näistä selvää syyslomaviikon dinotietoiskuihin!

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo

Maailman Lajitietokeskuksen (Global Biodiversity Information Facility GBIF) mittavat havaintoaineistot mahdollistavat suuren mittakaavan tutkimuksen.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLajitietoLuonnon seuranta

Helsingin yliopiston Ajoituslaboratorio ja Kiihdytinlaboratorio ovat yhteistyössä kehittäneet radiohiilitekniikkaan perustuvan menetelmän, jolla metaanin alkuperä pystytään selvittämään sekä laboratoriossa että kenttämittauksilla.

Avainsanat: 

TiedeuutisetTiedoteAjoitukset ja isotoopit

Teos Metsän salainen elämä saa tänään tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Kirja kertoo metsiemme pienistä ja piilottelevista eliöistä ja niistä omintakeisista tavoista, joilla näitä tutkitaan.

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLajitietoSuomen luonto

Pages