LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tiedotearkisto - 2018

Olemme Luomuksessa saaneet nauttia työntäyteisestä, monimuotoisesta ja menestyksekkäästä juhlavuodesta.

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo

Minkälaisia vaikutuksia ilmastonmuutoksella on työkenttäänne ja mitä organisaationne tarvitsee menestyäkseen muuttuvassa maailmassa?

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo

Tuore väitöstutkimus osoittaa, että muiden hyönteisten loisina elävät kultapistiäiset ovat vähentyneet merkittävästi Suomessa 1960-luvun jälkeen.

Avainsanat: 

TiedeuutisetTiedoteLajitietoSuomen luontoLuonnon seurantaEläintiede

Max Söderholmin valokuvanäyttely esittelee Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneita ja niiden elävää kasvikokoelmaa Luonnontieteellisen museon kahvilassa 4.12.2018–3.2.2019. Vapaa pääsy!

Avainsanat: 

Kaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo

Helsingin keskustassa lepäävät miljoonien eläinten, kasvien ja sienten jäänteet. Ne on kerätty yli 300 vuoden aikana, ja ilmastonmuutoksen ja lajikadon aikakaudella ne ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

Avainsanat: 

UutisetYleistäTiedoteLajitietoKumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museoLuonnon seurantaEläintiedeKasvi- ja sienitiede

Uusi tutkimus osoittaa, että vesilintujen talvialueet siirtyvät leutoina talvina kohti koillista, kun taas kylmäpurkaukset työntävät lintuja lounaaseen.

Avainsanat: 

TiedeuutisetTiedoteLajitietoSuomen luontoLuonnon seurantaEläintiede

Suomen rupijäkälät, Satakunnan kasvit, Vihreä Afrikka ja monet muut Luomuksen upeat kasvi- ja sienikirjat ovat nyt saatavilla alennushinnoin Kaisaniemen kasvihuoneilta ja verkosta. Tarjous voimassa 15.11.-31.12.2018.

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarha

Turun ja Helsingin yliopistojen tutkijat kartoittivat useimpien Suomen lepakoiden ruokavalion uudessa tutkimuksessaan.

Avainsanat: 

UutisetTiedeuutisetTiedoteLajitietoSuomen luontoLuonnon seurantaEläintiede

Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS juhlii marraskuussa luonnontieteellisten kansalliskokoelmien 340-vuotissyntymäpäiviä. Yleisö pääsee juhlan kunniaksi maksutta Luonnontieteelliseen museoon isänpäivänä 11.11.

Avainsanat: 

Lajitieto

Lämpenevä ilmasto työntää eliölajeja kohti napa-alueita ja vuorten huippuja. Tuore lintukantojen muutoksia selvittänyt suomalaistutkimus paljastaa, että luonnonsuojelualueet hidastavat lajien vetäytymistä kohti pohjoista.  

Avainsanat: 

TiedeuutisetTiedoteSuomen luontoLuonnon seurantaEläintiede

Pages