LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luomuksessa tapahtuu

Tammikuu 2019

Virtaa ja vihreyttä elävistä kokoelmista – Max Söderholmin lehtikuvia Luonnontieteellisen museon kahvilassa

Max Söderholmin valokuvanäyttely esittelee Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneita ja niiden elävää kasvikokoelmaa Luonnontieteellisen museon kahvilassa 4.12.2018–3.2.2019.

Valokuvaaja Max Söderholm on erikoistunut hyönteisten ja kasvien makro- ja mikrokuvaamiseen. Näyttelyssä esillä olevat lehden on kuvattu mustalla taustalla ja läpivalolla, joka paljastaa lehtien sisäisen rakenteen. HDR-, panoraama- ja kerroskuvaustekniikoita ja niiden yhdistelmiä hyödyntäen Max on luonut kuvia, joista hahmottuu lehtien yksityiskohdat huomattavasti tarkemmin kuin mihin ihmissilmä kykenee.

”En halunnut esittää jokaisesta kasvista sen täydellisen tyypillistä lehteä vaan valitsin joukkoon myös nuorempia silmuja ja jo lähes kuivahtaneita yksilöitä.”, Max kertoo.  

Näyttely on nähtävillä museon kahvilassa ti, ke, pe klo 10–16, to klo 10–18, la klo 11–17 ja su 11–16. 
Vapaa pääsy!

Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Lisätiedot, museon sisäänpääsymaksut sekä poikkeusaukioloajat luomus.fi/museo

 

Kuvauskohteet Luomuksen elävistä luonnontieteellisistä kokoelmista

Näyttelyssä esillä olevat lehdet ovat peräisin Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilta, elävistä luonnontieteellisistä kokoelmista. Kasvihuoneet avoinna: ti, ke, pe ja la 10–17, to 10–18 ja su 10–16. Maanantaisin suljettu. Kaisaniemen ulkopuutarhaan on vapaa pääsy ja se on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 9–20.

Astu kasvien maailmaan kiireettä, rentoudu ja irtaudu arjesta. Vietä hetki ystävän kanssa ja inspiroidu kasvien monimuotoisesta maailmasta tai anna lahjaksi matka oppaan kanssa sademetsän siimekseen!

Lisätiedot, sisäänpääsymaksut sekä poikkeusaukioloajat luomus.fi/kaisaniemi


Helmikuu 2019
 

Lasten Museokorttiklubi: Museoseikkailu Luonnontieteellisessä museossa

Lauantaina 9.2. klo 11-13 juhlistetaan ensimmäistä Lasten Museokorttiklubia sekä Museoseikkailu-lastenkirjan julkaisua. Ensimmäisellä Lasten Museokortti-klubilla seikkaillaan Luonnontieteellisessä museossa Museoseikkailu-kirjan sankareiden jäljillä! Tapahtumassa herkutellaan munkeilla, kuten kirjassakin, tutustutaan jännittävissä Afrikan yö -tietoiskuissa eri eläinten ääniin pimeällä savannilla ja päästään kuulemaan kirjan tekijöitä ja taiteilemaan kirjan kuvittajan kanssa!

Museoseikkailu-lastenkirjassa kaupungin leveintä savoa puhuva Aane-mummo johdattaa kolme koululaista museoseikkailuun, jonka aikana tehdään kärrynpyöriä satupuun alla, ratkotaan arvoituksia ja syödään herkkuja ennen asiallista ruokaa.
Tapahtuman lisätiedot ja ohjelma. 

 

Ihan pimee seikkailu Luonnontieteellisessä museossa

Koulujen talvilomaviikoilla napsautetaan Luonnontieteellisessä museossa valot pois päältä ja lähdetään ihan pimeelle seikkailulle Suomen luontoon. Löydätkö hämärässä saalistavat pöllöt ja miltä näyttää karhu taskulampun valokeilassa? Ota oma lamppu mukaan ja koe Suomen luonto -näyttely tummissa tunnelmissa viikoilla 8 (ti 19. – la 23.2.2019) ja 9 (ti 26.2. – la 2.3.2019).

Näyttelyseikkailu sisältyy museon pääsylipun hintaan eikä sille tarvitse ennakkoilmoittautua. Suomen luonto -näyttelyssä yhtäaikaisesti olevien vierailijoiden määrää on rajattu turvallisuuden ja pimeyden takaamiseksi. Muut museon näyttelyt on valaistu normaaliin tapaan.


Maaliskuu 2019

 

 

Huhtikuu 2019

 
 

Toukokuu 2019

 
Vappushokkelo Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesän avaa biologian opiskelijoiden järjestämä lasten Vappushokkelo-tapahtuma 1.5. klo 10–17 (rata sulkeutuu klo 16.30). Lapsille suunnatun Vappushokkelon teemana on tänä vuonna jääkausi!​ Sisäänpääsymaksu lapset 4€ / aikuiset 2€. 

 

Anna äidille puutarha – Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Vietä äidin kanssa keväinen päivä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Luomus tarjoaa äideille ilmaisen sisäänpääsyn sunnuntaina 12.5.2019.

Päivän aikana pääset opastetuille kierroksille kesäkauteen heräävään puutarhaan, geologiset kokoelmat ovat avoinna ja Kahvila Kumpu tarjoilee maittavan keittolounaan ja juhlapäivän herkut. Puutarhakierrokset alkavat klo 12, 13, 14 ja 15 kahvilan terassialueelta ja kestävät reilun puoli tuntia. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua, mutta lunastathan puutarhan sisäänpääsytarran kahvilasta ennen kierroksen alkua. Kumpulan kartanossa sijaitsevat Luomuksen geologiset kokoelmat ovat äitienpäivänä avoinna klo 12–15. Vierailu kokoelmiin sisältyy puutarhan pääsylipun hintaan. 


Kesäkuu 2019

 

 

Heinäkuu 2019

 
 

Elokuu 2019

 
 

Syyskuu 2019

 
 

Lokakuu 2019

 
 

Marraskuu 2019

 
 

Joulukuu 2019

 


Sivun vastuuhenkilö: 
Salla Mehtälä
22.3.2019