LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Ihanaa leijonat, ihanaa!

Ihanaa leijonat, ihanaa!

19.5.2015
Salla Mehtälä

Luonnontieteellisen keskusmuseon ylikonservaattori Ari Puolakosken luolaleijona voitti eläintentäytön Euroopan mestaruuskilpailuissa ykkössijan erikoissarjassa ja konservaattoritiimimme keräsi yhteensä 10 ruusuketta kisoista.

Luolaleijona, Divisions of Excellence -sarjan voittaja. Tekijä Ari Puolakoski / Luonnontieteellinen keskusmuseo

Eläintentäytön EM-kisat järjestettiin toukokuussa Pohjois-Suomen erämessujen yhteydessä Oulussa. Kisoihin osallistui ammattilaisia ja harrastajia 16 maasta ja töitä oli esillä lähes 200.

”Töiden taso oli todella korkea ja arvostelu tiukkaa, luukonservaattori Janne Granroth kertoo.  Keskusmuseon konservaattorit menestyivät kisassa kuitenkin hyvin ja tunnelmat olivat päätösgaalassa katossa, kun huippuosaajien Divisions of Excellence -sarjan voittajaksi ilmoitettiin Arin luolaleijonarekonstruktio. Kyseiseen sarjaan pääsevät kisaamaan vain jo aiemmin Euroopan mestaruuskisoissa menestyneiden tai tuomareina toimineiden täyttäjien työt. Muuten kisat ovat kaikille avoimet.”

Luomuksen konservaattorien töistä luolaleijonan lisäksi palkintopallille kipusivat Netta Lempiäisen ja Janne Granrothin yhteistyönä tekemä lapinpöllö ja Tom Hoogestegerin suokalkkarokääme. Palkintosijojen lisäksi tuomarit jakavat laatuluokkaruusukkeita.

Jääkaudenaikaisen luolaleijonarekonstruktion uljasta menoa pääsee ihastelemaan marraskuusta alkaen Luonnontieteellisen museon Muutosta ilmassa -näyttelyssä, jossa perehdytään ilmaston muutoksen kautta aikain.

Kuvat: Janne Granroth / Luonnontieteellinen keskusmuseo

Lapinpöllö, Mestariluokan yhteistyökategoria, 3. sija. Tekijät Netta Lempiäinen ja Janne Granroth / Luonnontieteellinen keskusmuseo Suokalkkarokäärme, Ammattilaisluokan matelijat ja sammakkoeläimet -kategoria, 1. sija sekä kaikkien ammattilaisluokan töiden paras. Tekijä Tom Hoogesteger / Luonnontieteellinen keskusmuseoSuokalkkarokäärme, Ammattilaisluokan matelijat ja sammakkoeläimet -kategoria, 1. sija sekä kaikkien ammattilaisluokan töiden paras. Tekijä Tom Hoogesteger / Luonnontieteellinen keskusmuseo
Lapinpöllö, Mestariluokan yhteistyökategoria, 3. sija.
Tekijät Netta Lempiäinen ja Janne Granroth / Luonnontieteellinen keskusmuseo
 

Kiinnostaako konservaattorin työ? Videolla Netta kertoo työstään.

Avainsanat: 

Luomuksen blogiLuonnontieteellinen museo