LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tule kuulemaan, miten luonnontieteellisten kokoelmien digitointi edistää avointa tiedettä!

20.12.2019
Jani Järvi

Kaikille luonnontieteellisten aineistojen digitalisaatiosta kiinnostuneille avoin tapahtuma, hankkeen ICEDIG päätöskonferenssi, avaa DiSSCo RIsing -kokonaisuuden. Luomuksen koordinoiman hankkeen tuotoksina on syntynyt innovaatioita ja tutkimustuloksia kokoelmien digitointiin sekä digitaalisen kokoelmatiedon ja havaintotiedon hallintaan ja jakamiseen – kaikki avoimen tieteen ja tiedon edistämiseksi! Tilaisuudessa näet ja kuulet huomisen teknologioiden mahdollisuuden.

- Luonto köyhtyy tällä hetkellä jopa tuhat kertaa nopeammin, kuin koskaan ennen ihmisen aikakautta. Tämän tiedämme, mutta syy-seuraussuhteiden mekanismit ovat vielä monelta osin tuntemattomia. Jos voisimme matkata ajassa taaksepäin ja analysoida luonnon tilaa esimerkiksi 1800-luvun alussa, meillä olisi ratkaisevasti paremmat mahdollisuudet ennustaa, miten luonnon käy ihmispaineiden jatkuessa. Luonnontieteelliset kokoelmat ovat ainoa paikka, jossa luonnon historia on tallennettuna. On siksi äärimmäisen tärkeää saada niiden sisältämä tieto digitaaliseen muotoon tehokkaan analysoinnin mahdollistamiseksi, toteaa professori Leif Schulman, Luomuksen johtaja. 

ICEDIG-tilaisuuden keynote-puhujina ovat professori Otso Ovaskainen Helsingin yliopistosta, digitointiasiantuntija Deborah Paul Yhdysvaltojen kokoelmien digitointiohjelmasta ja digitaalisten kokoelmien ohjelmajohtaja Helen Hardy Lontoon Natural History Museumista. 

ICEDIG-päätösseminaarin jälkeen kansainväliset digitalisaation asiantuntijat jatkavat 27.-28.2. DiSSCo RIsing – the digital transformation of natural science collections -konferenssissa, joka jatkaa digitalisaation edistämistä siitä mihin ICEDIG päättyi.

ICEDIG päätöskonferenssi 26.2.2020

Paikka ja aika:

09.00 – 11.00 Tiedekulma (avoin kaikille ilman ilmoittautumista)

Ohjelma:

9.00 – 9.25 Avaussanat, prof. Leif Schulman, projektin koordinaattori

09.25 – 9.55 Keynote: Mapping global biodiversity with DNA, audio and image: opportunities and challenges by prof. Otso Ovaskainen, University of Helsinki, recent recipient of the prestigious ERC Synergy Grant for a ground-breaking project on biodiversity mapping

9.55 ​– 10.25 Keynote: Digitization Program Model Insights and a Glimpse into Future US Digitization Directions by digitization specialist Deborah Paul, iDigBio, USA

10.25 ​– 10.55 Keynote: What if collections were 'digital by default'?, Helen Hardy, Digital Collections Programme Manager, The Natural History Museum, London, UK

10.55 ​– 11.00 Yhteenveto, prof. Leif Schulman, projektin koordinaattori

12.00 - 16.00 Porthania PIII (vain ilmoittautuneille)

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä

Ole nopea ja varaa paikkasi (osallistujamäärä rajoitettu tilan mukaan) tähän tilaisuuteen, joka tuo esille takuulla uutta tietoa tieteen digitalisaation saralla. Rekisteröityminen on auki aina 12.2.2020 asti tai niin kauan, kun paikkoja riittää.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Avainsanat: 

UutisettapahtumaLajitieto