Ajankohtaista

Luonnontieteellisen museon juhlavuosi 2023 rikkoi kävijäennätyksiä

Luonnontieteellinen museo on tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin koskaan. Luonto, eläimet ja ympäristö kiinnostavat yhä kasvavaa joukkoa kävijöitä. Vuonna 2023 museo saavutti ennätyksellisen kävijämäärän, kun lähes 280 000 kävijää asteli sen ovista sisään – tämä merkitsee noin 30 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Lue lisää

Nuorten Luomus-illat

Ilmainen työpajasarja 15–18 -vuotiaille ihmisen ja muun luonnon suhteista tiistaisin 12.3.–9.4. Ilmoittaudu mukaan! 

Lue lisää

Kevään luokkaretkiohjelmana pakopeli

Hoksottimet hereille! Kevään luokkaretkiohjelmana on Luonnontieteellisessä museossa Eläintutkijan painajainen -pakopeli. Peruskoululuokille suunnattu pakopeli on tarjolla 24.4.–31.5.2024 ja se on myynnissä nyt Luomuksen opasvarauskalenterissa.  

Lue lisää

Lisää uutisia

Luomus tutkii

Petolinnut satelliittiseurannassa

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.

Suomen linnut kartalla

Lintuatlas

Suomen neljäs lintuatlas käynnistyi vuonna 2022. Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa sekä tutkitaan lajien levinneisyyksien muutoksia. Osallistu tallentamalla havaintosi!

Suomen kasvit kartalla

Kasviatlas

Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon Kastikka-kasvistotietokanta, johon on kesäkuuhun 2021 mennessä tallennettu yli 7,6 miljoonaa kasvihavaintoa.

A bug