Ajankohtaista
Kaisaniemen kesän opastetuilla kierroksilla tutustutaan kasvitieteellisen puutarhan historiaan ja toimintaan sekä sen kokoelmien merkitykseen ja rakenteeseen. Opastuksia järjestetään ti–pe 14.6.–22.7. (sekä kolmena lauantaina) klo 11.30 ja 14.30.
Lue lisää
Helsingin yliopistossa kehitetty uusi versio Zonation-ohjelmistosta pystyy hyödyntämään monipuolisesti tietoa esimerkiksi lajien ja luontotyyppien esiintymisestä ja yhdistämään näitä tietoon alueen luontoa uhkaavista tekijöistä ja suojelutoimien kustannuksista.
Lue lisää
Vuonna 2022 Tvärminnen eläintieteellinen asema täyttää 120 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Luonnontieteelliseen museoon avautuu näyttely, jossa esitellään Itämeren erityispiirteitä ja intohimoisia merentutkijoita uuden tiedon ja ajankohtaisten tutkimuskysymyksien äärellä. Intohimona itämeri -näyttely on avoinna yleisölle 17.5.–30.10.2022.
Lue lisää
Suomalaisista, ruotsalaisista ja norjalaisista tutkijoista koostuva ryhmä esittää uusia avaintodisteita jurakauden suurimman vulkaanisen systeemin purkausten ajankohdasta. Niin kutsutun Karoon provinssin laavakiviä on säilynyt eteläisessä Afrikassa ja Etelämantereella.
Lue lisää
Lisää uutisia
Luomus tutkii

Luomuksen yhteistyöprojekteissa seurataan muun muassa merikotkien, sääksien, huuhkajien ja mehiläishaukkojen liikkeitä GPS-satellittien avulla.
Suomen linnut kartalla
Suomen neljäs lintuatlas käynnistyi vuonna 2022. Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa sekä tutkitaan lajien levinneisyyksien muutoksia. Osallistu tallentamalla havaintosi!
Suomen kasvit kartalla
Kasviatlas esittelee Suomen putkilokasvien levinneisyyttä. Kasviatlaksen perustana on Luonnontieteellisen keskusmuseon Kastikka-kasvistotietokanta, johon on kesäkuuhun 2021 mennessä tallennettu yli 7,6 miljoonaa kasvihavaintoa.