LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Eläinten talvi ja merihirviöitä Luonnontieteellisessä museossa

2.1.2012

Luonnontieteellisen museon Suomen luonnossa kulkee metsätontun reitti loppiaiseen saakka.

Reitillä voit tutustua eläinten keinoihin selvitä kylmän ja pimeän ajan yli, kurkistaa metsätontun mökkiin ja selvittää kenelle se on vienyt ruokaa. Jos uskallat ryömiä lumitunneliin, saat selville ketkä nukkuvat talviunta tai vipeltävät touhuissaan paksun hangen alla!

Merihirviöitä museossa sunnuntaisin

Miltä näyttivät muinaiset merihirviöt, entä kuinka kumeasti kaikuu leopardin murina Afrikan yössä? Pääsylipun hintaan kuuluvat suositut tietoiskut jatkuvat jälleen!

Luonnontieteellisen museon sunnuntaipäivien tietoiskut alkavat su 8.1.2012. Tietoiskut vievät matkalle muinaisten merihirviöiden kiehtovaan maailmaan sekä Afrikan savannin yöhön, jossa sirkat sirittävät ja leopardi on raahannut saaliinsa puuhun. Tietoiskut kestävät 15–20 minuuttia ja pyörivät tammikuulta toukokuulle asti, 8.1.–27.5.2012.

Muinaiset merihirviöt sunnuntaisin klo 13
Yö savannilla sunnuntaisin klo 13.30

Huoltoviikko tuo valaiden esi-isän ja kotimaisia kaloja

Luonnontieteellinen museo on suljettu huoltoviikon ajan maanantaista perjantaihin 16.–20.1.2012. Museoon pääsee jälleen tutustumaan lauantaina 21. tammikuuta.

Huoltoviikon aikana luusaliin saapuu ainakin manaatti – tuo eksoottinen merenelävä – ja varhaisen valaiden esi-isän, protocetuksen kallo. Muihin näyttelyihin muun muassa lennähtää perhosia ja uiskentelee lisää kaloja.

Luonnontieteellinen museo on avoinna ti–ke 9-16, to 9–18, ja la–su 10-16. Loppiaisena normaalin aukiolon mukaan klo 9–16

Pääsymaksut 8 ja 4 e

Tervetuloa!

Lisätietoa: www.luomus.fi/museo


Eräs näkemys Protocetus atavus -"esivalaan" ulkomuodosta (kuva: Nobu Tamura, creative commons-lisenssi http://en.wikipedia.org/wiki/File:Protocetus_BW.jpg)

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo