LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kaisaniemen mehiläispesät

Melliferopolis – mehiläiset kaupunkiympäristöissä

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Hexa-hive -mehiläispesä (Kuva: Melliferopolis)

Melliferopolis-hanke aloitti toimintansa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa keväällä 2012, jolloin kokeellinen kaupunkipesä Hexa-Hive (kuvassa) tuotiin osaksi puutarhan elämää.

Melliferopolis on monialainen hanke, joka punoo yhteen mehiläisiä, taiteita ja biotieteitä kaupunkiluonnossa. Melliferopolis pyrkii herättämään keskustelua ja tarkastelemaan mehiläisten eloa erilaisissa ympäristöissä, etsien uusia tapoja tuottaa tietoa ja ymmärrystä mehiläisten merkityksestä elämälle.

Hankkeen ja puutarhan puitteissa on toteutettu mehiläisiin ja kaupunkiluontoon liittyvää toimintaa. 

Lisätietoa hankkeesta ja Melliferopolis Fest -ohjelman löydät osoitteesta www.melliferopolis.net

Melliferopolis on Christina Stadlbauerin, Ulla Taipaleen ja mehiläisten hanke. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.

Yhteydenotot:

  • christina @ melliferopolis.net
  • ulla @ melliferopolis.net

Jos sinä tai mehiläiset tarvitsette apua, ota yhteyttä:

  • Christina Stadlbauer: 0469 029 926
  • Hanna Vainio: 0470 058 150

Melliferopolis-hanketta ovat tukeneet Koneen Säätiö, Helsingin Kulttuurikeskus ja Eläintarhan Huvila, Suomen Kulttuurirahasto, Helsingin yliopiston Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Pixelache, Aalto Biofilia, Helsingin Ympäristökeskus ja Harakan Luontotalo, Hunajaluotsi Oy, Poikilo-museot, Kouvolan Betoni Oy, Metsäpirtin Multa – Helsingin seudun ympäristöpalvelut Oy, Arilyn (Robust North Oy), Helsingin Seudun Mehiläishoitajat r.y.

Sivun vastuuhenkilö: 
Laura Hiisivuori
21.6.2016