LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kesä kutsuu puutarhaan!

26.4.2010

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesäkausi avataan vapunpäivänä 1.5. Vielä tänään puutarhassa lapiot viuhuvat, kun puutarhurien armeija istuttaa vieraiden iloksi tuhansia kesäkukkia kartanon ympäristöön.

Puutarhassa voi kuitenkin kokea muutakin kuin kukkaloistoa: Parin tunnin kävelyllä voi matkata maapallon ympäri ja tutustua vaikkapa Pohjois-Amerikan puulajien paljouteen tai idän ihmeisiin, kuten maassamme pärjäävään bambuun, upeisiin atsaleoihin ja valkomulperiin – tuohon silkkiäisperhosen toukan ravintokasviin.

Kasvimaailma muuttuu kesän mittaan. Kevään valkea kukkaloisto ja heleä vihreä tummenee vähitellen. Samalla Kumpulan puutarhan lajivalikoima lisääntyy: Viime talvena Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkimusretkikunta vieraili Kirgisiassa. Sieltä saapui toistasataa siemenerää myös kasvitieteellisen puutarhan käyttöön. Kevään aikana siemenet puhdistettiin ja kylvettiin, paraikaa ne kasvavat kasvihuoneen suojissa. Kesällä luonnonalkuperää olevat kirgisialaiset kasvit tullaan istuttamaan puutarhan pohjoisosan kukkuloille.

Tulevana kesänä ryhdytään myös keräämään suomalaisten kasvien kokoelmaa – Hortus Fennicusta. Tavoitteena on saada Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan Eurooppa-osan ja hyötykasvitarhan väliin kaikki Suomalaiset kasvit. Jopa itse tavoitteen asettanut ylipuutarhuri pitää haastetta huimana, mutta visioi samalla jo keinoja pitää vaikkapa tunturikasveja elossa eteläisessä Suomessa…

Kumpulan puutarha avataan Vappuna

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha avataan vapunpäivänä 1.5. yleisölle. Vapunpäivänä Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen puuhapisteessä on mm. kukkaruukkujen maalausta. Puutarhan myymälässä on puolestaan tuotetarjouksia ja kauden kunniaksi 1. ja 2. 5. vieraille jaetaan orvokkikasseja (1 kassi/talous, niin pitkään kuin riittää).

Viime vuonna suuren suosion saaneet pääsylipun hintaan kuuluneet opastukset jatkuvat tänä kesänä. Puutarhan yleisopastuksia on kesä-elokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 15. ja puutarhurin spesiaali lauantaisin klo 13. Puutarhurin opastus myös 8. ja 25.5.

Kumpulan puutarha avoinna 1.5.-30.9.2010
ma-su klo 9-19
Jyrängöntie 2, Helsinki
Pääsymaksu: aikuiset 4 €, lapset 2 €, alle 7 v. ilmaiseksi, kausikortti 10 €

Maksulliset opastukset ryhmille: www.fmnh.helsinki.fi/opastukset

Puutarhassa on myös viehättävä kahvila-myymälä.

Lisätiedot: www.kumpulanpuutarha.fi

Tervetuloa!

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarha