LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Konservointitaidon uusia mestareita

Riihimäen erämessuilla järjestettiin kesäkuussa 2002 Nordens Preparat -eläintentäyttökilpailu kymmenennettä kertaa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, ja vuonna 1998 se pidettiin Euroopan mestaruus -kilpailuna. Vuonna 2002 kilpailussa oli yhteensä 59 työtä kuudeltatoista eri tekijältä.

Kilpailussa oli kaksi luokkaa: avoin- ja aloittelijoiden luokka. Avoimen luokan kaikki sarjavoitot tulivat Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon kilpailijoille (konservaattori Jani Peura, konservaattorioppilaat Pasi Ahopelto ja Atte Lahtela), ja aloittelijoiden luokassa tuli yksi sarjavoitto konservaattorioppilas Erno Nummelinille. Kaiken kaikkiaan Helsingin yliopiston edustajat sijoittuivat kisassa hyvin ja vastaanottivat myös Best of Show -palkinnon. Italiassa toukokuussa järjestetyissä EM-kisoissa konservaattori Jani Peura voitti Euroopan mestaruuden jo toisen kerran.

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon konservaattorioppilaita on osallistunut Nordens Preparat -kisoihin vuodesta 1996. Opetus on tuottanut tulosta: joka kerta on tullut sarjavoittoja sekä useaan kertaan Best of Show -palkinto.

Luonnontieteellisessä museossa oli heinä-syyskuussa 2002 Konservointitaidon uusia mestareita -näyttely, jossa oli esillä 32 kilpailuissa menestynyttä työtä.

Sivun vastuuhenkilö: 
Hasse Hyvärinen
30.1.2014