LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kutsu lehdistölle: Maailman luonto -näyttely valmistui, tervetuloa tutustumaan 22.4.

14.4.2010

Kutsu tiedotusvälineiden edustajille: Maailman luonto -näyttely valmistui

Maailman luonto -näyttelyä ja sen taustoja esitellään tiedotusvälineille Helsingin Luonnontieteellisessä museossa to 22.4. klo 11. Näyttely sijoittuu museon toiseen kerrokseen.

Maailman luonto tuo kaukaisen lähelle

Maailman luonto -näyttely vie katsomaan oman planeettamme monimuotoisuuden ihmeitä. Siellä tapaa esimerkiksi jääkarhun, tuon ilmastonmuutoksen esitaistelijan, jonka alta jäät uhkaavat pettää, ja maailman pienimpiin lintuihin kuuluvan kettukolibrin, joka lentää yli 6000 kilometrin matkan talvehtimisalueiltaan Meksikosta pesimäpaikoilleen Alaskaan sekä Amazonasin viidakkojoessa elävän kennokonnan, joka kasvattaa poikasensa omassa selkänahassaan!

Elämän monimuotoisuus ja kyky sopeutua mitä erilaisimpiin olosuhteisiin on henkeäsalpaava. Matka maapallon pohjois- tai etelänavalta päiväntasaajalle on linnuntietä 10 000 kilometriä. Sillä matkalla maapallon arktiset, karut ja kylmät napa-alueet vaihtuvat vähitellen elämää sykkiviksi trooppisiksi sademetsiksi. Maailman luonto esittelee makupaloja tältä matkalta.

Yhä useammin ihmisen toimet kuitenkin ajavat elämän ihmeet ahtaalle ja vähentävät luonnon monimuotoisuutta. Siksi Maailman luonto -näyttely muistuttaa myös suojelun merkityksestä. Jos emme pidä varaamme, monet luontokappaleet ovat tulevaisuudessa vain museonäytteitä menneiltä ajoilta.

Lehdistötilaisuus järjestetään to 22.4. klo 11. Luonnontieteellisen museon (Pohjoinen Rautatiekatu 13) 2. kerroksen näyttelysalissa. Paikalla mm. Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja Leif Schulman, näyttelypäällikkö Kirsi Hutri ja ylikonservaattori Ari Puolakoski.

Tervetuloa kuulemaan uuden näyttelymme sisällöstä ja taustoista. Kerrotaan yhdessä monimuotoisuuden merkityksestä meidän kaikkien elämässä!

Lisätietoa:
Maailman luonto pähkinänkuoressa: www.fmnh.helsinki.fi/ltm/pysyvat/ml_taustaa.htm

Tiedottaja Laura Hiisivuori
p. 09 191 28804 / 050 576 2960
laura.hiisivuori(at)helsinki.fi

Kuvia median käyttöön: www.fmnh.helsinki.fi/info/media/kuvia/ltm/maailmanluonto

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo