LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellisen museon yleisöluentosarja jatkuu huomenna 25. maaliskuuta!

24.3.2010

Luonnontieteellisen museon Matka maapallon monimuotoisuuteen -luentosarjassa syvennytään elämän alkulähteisiin ja maailman syntyyn. Geologian yli-intendentti Arto Luttinen luennoi otsikolla ”Iänikuinen zirkoni ja muita kertomuksia maailman synnystä”

Jos osaa lukea kiviä, ne kertovat huikeita tarinoita maapallomme lapsuudesta ja nuoruudesta - eli planeetan syntyvaiheista. Yli-intendentti Arto Luttinen on perehtynyt erityisesti Etelänapamantereen geologiseen historiaan.

Maksuttomat yleisöluennot pidetään museon kahvilassa klo 18-19. Museoon on ilmainen sisäänpääsy torstaisin klo 16-18.

Ennakkotietoja huhtikuulta:

Kirjallisuussalonki

To 15.4.2010, klo 18-19, Luonnontieteellinen museo

Viime vuonna tuli kuluneeksi 200 vuottaa Darwinin syntymästä ja 150 vuotta Lajien synty -teoksen julkaisemisesta. Evoluutio-oppi, kuten moni muukin 1800-luvulla syntynyt tieteellinen näkemys, kyseenalaisti monin tavoin perinteisen uskonnollisen luomiskertomuksen ja siihen liittyvät maailmankatsomukset. Mitä tämä tieteellinen käänne historiassa merkitsi yksilön ja yhteisön tasolla sekä mitä (luonnon)tiede ja tieteenhistoria voivat tarjota kaunokirjailijalle?

Kirjallisuussalongissa kriitikko ja kirjallisuudentutkija Rita Paqvalén keskustelee kirjailija Kristina Carlsonin kanssa tämän teoksesta Herra Darwinin puutarhuri (2009).

Järjestäjänä Muodonmuutoksia ry yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa.

Uusi Maailman luonto -näyttely avataan yleisölle 23.4.2010

Matka maapallon pohjois- tai etelänavalta päiväntasaajalle on linnuntietä 10 000 kilometriä. Sillä matkalla Maailman luonto -näyttely kulkee viiden ilmastovyöhykkeen läpi. Retki alkaa kylmiltä navoilta ja jatkuu pohjoisen Amerikan ja Aasian viileän havumetsävyöhykkeen läpi Euroopan ja Pohjois-Amerikan lauhkeille alueille. Matka etenee subtrooppisen Afrikan savannille sekä Australiaan ja lopuksi päädytään tropiikin yltäkylläisyyteen.

Maailman luontoon pääsee tutustumaan 23.4. alkaen.

Tervetuloa!

Lisätietoa:
www.fmnh.helsinki.fi
Tiedottaja Laura Hiisivuori
laura.hiisivuori@helsinki.fi
p. 09 191 28804

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo