LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteelliset kokoelmapäivät 15.–16.6.

Kaisaniemen uusi Evoluutiopuu (kuva: Pertti Pehkonen)

Suomen luonnontieteelliset kokoelmat ja niiden merkitys 2020-luvulla – luonnontieteellisten museoiden (XVIII) ja kasvitieteellisten puutarhojen (XXX) neuvottelupäivät sekä ESCAPE-etäsuojeluhankkeen päätösseminaari 15.–16. kesäkuuta 2017 Luontokeskus Haltiassa ja päätöstilaisuus Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa vietämme evoluutiopuun avajaisia.

Ilmoittauduthan 31.5.2017 mennessä. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja ennen kaikkea vaihtamaan kuulumisia!

Ohjelma ja esiintyjät

Kokoelmapäivät tarjoavat tietoa ja keskustelua muun muassa museoiden ympäristökasvatustyöstä, luonnontieteellisten kokoelmien käytöstä opetuksessa, maailman lajitietokeskus GBIF:istä ja Suomen Lajitietokeskuksesta, EU Life+ -rahoitetusta uhanalaisten kasvien etäsuojeluhanke ESCAPEsta ja museopoliittisen ohjelman vaikutuksesta luonnontieteellisiin museoihin.

Tarjolla on myös geenivarojen käyttöön liittyvän Nagoyan pöytäkirjaa käsittelevä työpaja, puutarhojen kuulumisia, tutustumista Haltiaan ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan huikean Evoluutiopuun avajaiset.

Luomus ja Haltia tarjoavat ohjelman maksutta osallistujille.

Paikat

Haltia

Luontokeskus Haltia sijaitsee Nuuksiossa Pitkäjärven huikeissa maisemissa. Kokoelmapäivien ohjelma pidetään siellä ja kokousvieraat voivat majoittua läheisessä Kattilassa.

Sijainti ja lisätiedot: Haltia.com

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on vehreä keidas keskellä Helsinkiä. Helsingin ydinkeskustan tuntumassa sijaitseva puutarha on perustettu vuonna 1829 ja sen ulkopuutarha ja kasvihuoneet tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden.

Ulkopuutarhan systemaattinen osio on ollut remontin vuoksi suljettuna kaksi vuotta. Sen aikana osiota on muotoutunut evoluutiopuu, jonka avajaisia vietämme kokoelmapäivien päätteeksi. Ulkopuutarhassa voi tutustua myös viime kesänä valmistuneisiin aistienpuutarhaan ja sammal- ja jäkäläpuutarhaan. 

Sijainti ja lisätiedot: Luomus.fi/Kaisaniemi

Muu ohjelma

Käytännön tietoja ja ilmoittautuminen

Yhteiskuljetukset Helsingin Kaisaniemestä (Kaisaniemenranta 2) Haltiaan torstaiaamuna, torstai-iltana Haltiasta Kattilaan ja perjantaiaamuna Kattilasta Haltiaan sekä Haltiasta Kaisaniemeen ovat myös osallistujille maksuttomia.

Ruokailut Haltiassa ja kotaillallinen Kattilassa ovat omakustanteisia kuten myös yöpyminen Kattilassa – päärakennuksessa (49 €), puolijoukkueteltassa (10 €) tai omassa teltassa ilmaiseksi!

Sitova ilmoittautuminen 31.5.2017 mennessä e-lomakkeella.

Järjestäjät ja yhteystiedot

Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus ja Suomen luontokeskus Haltia järjestävät kokoelmapäivät yhteistyössä Turun yliopiston Eläinmuseon ja Kuopion luonnontieteellisen museon kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Sivun vastuuhenkilö: 
Laura Hiisivuori
14.6.2017