LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Satakunnan sääksikamerat

Luomuksen sivuilla on mahdollisuus tutustua kahden kalasääskiparin elämään reaaliaikaista kuvaa välittävien kameroiden avulla. Seurannassa olevat pesät sijaitsevat Pohjois-Satakunnassa.

Kuvanvälityksen virransyöttö perustuu etäohjattuun kevyeen aurinkosähköjärjestelmään. Pesän tasolle on asennettu maastoutettu ja etäohjattava kamera, josta kuva välitetään mobiiliyhteyden läpi kaiken kansan nähtäväksi YouTube-palveluun. Kuvanvälitysjärjestelmän puurakenneteknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi rakennusarkkitehti Seppo Pitkänen, aurinkosähköjärjestelmästä Juhana Pitkänen ja kokonaisuudesta diplomi-insinööri Hannu Kero. Hankkeen vastuullinen johtaja on intendentti Jari Valkama Luomuksesta. Mahdollisia häiriötilanteita voidaan luonnollisesti selvittää vain etänä ja rengastustilanteessa heinäkuussa.

YouTube kerää videoista muutaman tunnin historian, jota voi selata halutessaan taaksepäin. Painamalla "Live"-tekstiä pääsee takaisin reaaliaikaiseen kuvaan. Kuva toimii parhaiten tietokoneella ja mobiililaitteiden YouTube-sovelluksella. Sääksillä on oma Facebook-sivu, jonne päivitetään tietoa pesän tapahtumista.

Pesien kuvaukseen on hankittu asianmukaiset luvat sekä maanomistajalta että Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta.

Mukavia katseluhetkiä!


 

 

Sivun vastuuhenkilö: 
teksti ja kuvat: Jari Valkama ja Hannu Kero, sivunhallinta: Markus Piha
10.5.2019