LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tietoiskut alkavat ensi sunnuntaina

14.1.2010

Elmeri-elefantti ihastuttaa jälleen Luonnontieteellisen museon aulassa.

Sunnuntaina 17.1. alkavat pääsylipun hintaan kuuluvat tietoiskut.

Elmeri-elefantti on täällä taas!

Valtavat korvat ja komeat syöksyhampaat tervehtivät tulijaa museon aulassa. Elmeriksi ristitty afrikannorsu-uros on palannut Luonnontieteellisen museoon. Tällä kertaa norsu on saanut seurakseen pari pahkasikaa, helmikanoja ja muita lintuja. Kokonaisuus on nyt valmis ja yleisö tervetullut tutustumaan siihen alkaen ti 12. tammikuuta.

Ensimmäiset tietoiskut kertovat dinosauruksista ja Elmeristä

Luonnontieteellisen museon suositut tietoiskut ovat täällä taas!
Sunnuntaisin klo 13 ja 13.30 järjestettävissä tietoiskuissa esitellään dinosauruksia ja suomalaista luontoa.

Poikkeuksena on kuitenkin sunnuntai 17. tammikuuta, jolloin ensimmäinen tietoisku kyllä kertoo esihistorian jättiläisistä. Jälkimmäinen, klo 13.30 alkava, esittelee sen sijaan liki viiden vuoden tauon jälkeen museolle palannutta Elmeri-norsua ja norsujen elämää yleensä.

Tervetuloa tutustumaan norsun elämään oppaan johdolla!

Luonnontieteellisen museon tietoiskut sunnuntaisin klo 13.00 ja klo 13.30. Klo 13 tietoisku esittelee dinosauruksia ja kello 13.30 Suomen luontoa vaihtuvin aihein. Tietoiskujen kesto on n. 20 min ja niihin voi osallistua pääsylipun hinnalla (6/3 e).

Luonnontieteellinen museo on avoinna ti-ke ja pe klo 9-16, to 9-18 ja la-su 10-16.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!

www.fmnh.helsinki.fi

Lisätietoa Elmeri-elefantista

Luonnontieteellisen museon afrikannorsu on kotoisin eteläafrikkalaisesta Krügerin kansallispuistosta. Norsumme on yksi niistä yksilöistä, jotka kansallispuisto vuonna 1975 harvensi laumasta säädelläkseen kansallispuiston norsukannan kokoa. Urosnorsun ikä on noin 20 vuotta ja painoa sillä on ollut 5,5 tonnia. Luonnossa afrikannorsut voivat elää jopa 80-vuotiaiksi, ja kookkaimmat tunnetut urokset ovat painaneet jopa 10 tonnia!

Norsun konservointia - eli kansankielellä täyttämistä - aloiteltiin Helsingin yliopiston Luonnontieteellisessä museossa 1970-luvun loppupuolella. Valmiiksi otus saatiin kuitenkin vasta vuonna 1991.

Monet tapahtumat norsu ehtikin todistaa ennen talon täydellistä peruskorjausta.
Luonnontieteellinen museo avattiin liki kolmivuotisen remontin jälkeen yleisölle 2008 toukokuussa, mutta jotain puuttui. Elmerin lisäksi kaikki muutkin ulkomaiden otukset odottivat vielä vuoroaan. Tuo vuoro on vihdoin tulossa. Maailman luontoa esittelevä näyttely avataan huhtikuun loppupuolella yleisölle. Avajaisiin on sata päivää 12.1. ja sen kunniaksi Elmeri vartioi jälleen museomme aulaa.

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo