LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

7 museon elämyskierros

7.11.2022
Luomus

7 museon elämyskierros levittäytyy keskiviikkoiltana 23.11. Helsingin keskustan museoihin. Monitaiteelliset esitykset luovat yllätyksellisiä kohtaamisia ja tulkintoja näyttelyiden keskelle – luvassa on mm. improvisaatioteatteria, runoutta ja elävää musiikkia.

7 museon elämyskierros

Luonnontieteellisessä museossa on kaksi taide-esitystä:

Miten ihminen tulisi määritellä?  Lavarunoutta Luonnontieteellisessä museossa

Miten ihminen tulisi määritellä -lavarunoesitys kuljettaa kuulijan Luonnontieteellisen museon läpi ja pohtii ihmisen paikkaa lajien kirjossa. Runoissa törmäävät planeettamme nykyhetki ja vuosimiljardien mittainen menneisyys, tieteen halu löytää ja vastausten tapa karata ulottumattomiin. Runoilija Mikko Rädyn esityksessä tutustutaan muinaisiin norsueläimiin, lennetään kultasirkun matkassa ja annetaan hyönteisen vastata perimmäiseen kysymykseen: miten ihminen tulisi määritellä?

Ohjelma:

18.00-18.15
19.00-19.15
20.00-20.15
21.00-21.15

Luut kertovat -näyttely 1. kerros 

Mikko Räty kuva: Sirja Moberg

Jääkö ihmisiä? – ihmiskunnan kohtalon kysymykset tanssivat Luonnontieteellisessä museossa 

Tanssia, musiikkia ja projisointia yhdistävä teos kysyy voiko ihmisiä kohdata dinosaurusten kohtalo.

Koska dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, voisivatko dystooppisessa tulevaisuudessa ihmiset olla samalla tavalla uhattuina? Elämyksellinen teos heittää ihmiskunnan kohtalon kysymykset suoraan kohti dinosaurusta ja sen yli – tule katsomaan pystyykö museo vastaamaan haasteeseen! Teoksen on luonut elokuvaaja, kuvataiteilija Cristian Medel.

Ohjelma:

17.20-17.40
18.20-18.40
19.20-19.40
20.20-20.40
21.20-21.40

Elämän historia -näyttely 3. kerros

Kuva: Cristian Medel

Tapahtumassa ovat mukana Designmuseo, Hakasalmen huvila, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Luonnontieteellinen museo, Sinebrychoffin taidemuseo ja Helsingin Taidehalli, jotka ovat avoinna tavallista myöhempään. Kaikkiin illan tapahtumiin on vapaa pääsy klo 17–22.

Museot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan – anna jalkojen viedä ja taiteen tuoda! Katso koko ohjelma tapahtumat.hel.fi.

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Maksuton tapahtuma

Avainsanat: 

UutisettapahtumaYleistäLuonnontieteellinen museoEläintiede