LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

ART FOR ALL -fetivaali 26.-28.8.2022 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

2.6.2022

Taideopiskelijat ja vastavalmistuneet Aalto ARTS:ista sekä Taideyliopistosta järjestävät monitaidefestivaalin! Art For All -festivaali järjestetään 26.-28.8.2022 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Festivaalissa on esillä teoksia installaatioista esittäviin taiteisiin sekä audiovisuaalisiin teoksiin. Tapahtumaan etsitään taiteilijoita avoimen haun kautta.

Taiteilijahaku

Art For All järjestää avoimen taiteilijahaun festivaaliin. Taiteilijat valitaan haun päätyttyä 16.6.2022, minkä jälkeen teoksia kehitetään ja ne sijoitetaan tapahtumapaikalle. Taiteilijoilla on aikaa työskennellä ja valmistautua heinäkuun ja elokuun alun ajan. Tänä aikana työryhmille tarjotaan tukea festivaalitiimin puolesta sekä mahdollistetaan yhteistyö kasvitieteellisen puutarhan ja Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa.

Puutarharesidenssi

19.8.-26.8.2022 taiteilijat kasaavat teokset puutarhassa. Taiteilijoille tarjotaan työskentelytilat sekä materiaalista, teknistä ja tuotannollista tukea. Taiteilijoiden työskentely on tärkeä osa tapahtumaa. Hangaarissa työskentelyn aikana taiteilijat oppivat toisiltaan sekä saavat kosketuspinnan puutarhan kasvitieteelliseen tutkimukseen. Tapahtuman avajaiset järjestetään 26.8.2022 ja näyttely on avoinna yleisölle viikonlopun ajan.

Art for All ry

Art For All ry on taiteentekijöiden yhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa poikkitaiteellista yhteistyötä, tukea uransa alussa olevia taiteilijoita sekä edistää taiteen saavutettavuutta. Yhdistys on saanut alkunsa Aalto ARTS:in sekä Taideyliopiston opiskelijoiden sekä oppilaitoksista vastavalmistuneiden aloitteesta.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Luomus on mukana yhteistyökumppanina festivaalin järjestämisessä. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on yksi Luomuksen eli Luonnontieteellisen keskusmuseon yleisökohteista. Kasvitieteellinen puutarha on arvokkaiden, tieteellisesti korvaamattomien kasvitieteellisten kokoelmien koti. Monet puutarhan kasveista ovat uhanalaisia.

Hae mukaan

Hakijat voivat ehdottaa teoksiaan 16.6.2022 mennessä. Lue lisää Art For All ry:n sivuilta.

Ota yhteyttä

Ole yhteydessä festivaalin järjestäjiinl mikäli tapahtumaan liittyen herää kysymyksiä
 
artforallry@gmail.com
artforall.fi
@artforallry (Instagram and Facebook)