LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Evergreen Inner Jungle – viikon mittainen näyttely avautuu Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan

1.9.2021
Luomus, Helsingin yliopisto


Porin kulttuurisäätiön viikon mittainen Evergreen Inner Jungle -näyttely, 9.–16.9., tutkii kasvitieteellisten puutarhojen perinnettä, jossa kaukaiset ja eksoottiset kasvit tuodaan rakennettuun ympäristöön ja museomaisiin olosuhteisiin. Näyttelyssä on esillä taideteoksia installaatioista luentoihin sekä keramiikasta ääni- ja videoteoksiin. Projektissa mukana olevat taiteilijat ja taiteilijaparit ovat toteuttaneet näyttelyyn juuri Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan inspiroimia paikkasidonnaisia teoksia, mutta lisäksi mukaan on tuotu jo olemassa olleita teoksia.

Haasteellisen koronavuoden jälkeen Porin kulttuurisäätö on halunnut luoda näyttelystä kohtaamispaikan, jossa esiin nousevat ainutlaatuinen sijainti, suhteemme luontoon sekä tutkijat, tekijät ja vieraileva yleisö. Näyttelykokonaisuus dokumentoidaan ja dokumentti sinällään muodostaa itsenäisen teoksensa.

Porin kulttuurisäätö (Andrea Coyotzi Borja, Anna Jensen, Sanna Ritvanen ja Eliisa Suvanto) on vuonna 2013 muodostettu kollektiivi. Säätiö tutkii ja pyrkii ajattelemaan uusin tavoin taidemaailman rakenteita ja tältä pohjalta toteuttaa sekä näyttelyitä että tapahtumallisia teoksia. Kollektiivi keskittyy toimintatapojen kehittämiseen ja uudistamiseen. Jokainen projekti saa alkunsa tutkimuskysymyksestä, joka pohjaa ekologisiin ja eettisiin tavoitteisiin, ja jonka myötä yhteiskunnassa vallitsevat valtasuhteet ja rakenteet tuodaan näkyviksi.

Evergreen Inner Jungle -näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Luomuksen kanssa.

Taiteilijat: Océane Bruel & Dylan Ray Arnold, Tuomas Alatalo, Ramina Habibollah, haus de pnojekt (Anni Haunia & Rita Vaali), Nadiye Işik, Teresa Kari, Inka Kynkäänniemi & Iiris Kaarlehto, Lauri Linna, Leena Reittu, Shubhangi Singh, Anna-Sofia Sysser, Marjolein van der Loo, Eero Yrjölä.

Näyttely 9.–16.9.2021

Kutsuvieraiden avajaiset torstaina 9.9. klo 15 alkaen.
Avoinna puutarhan aukioloaikoina.

Luento-esitykset

Anna-Sofia Sysser: Lauhkeat palmut. 
Su 12.9. klo 15
Ti 15.9. klo 18
Ke 15.9. klo 18

Varaa ilmainen paikka esitykseen täältä. Esitys kestää n. 30 min.
Avajaisiin ja esityksiin osallistuvilla on ilmainen sisäänpääsy kasvihuoneisiin. Muina aikoina kasvihuoneisiin pääsee museokortilla tai yleisökohteen lipulla. Liput kasvihuoneiden kassalta. 

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemenranta 2, Helsinki
Ulkopuutarhaan vapaa pääsy, avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 9–20.
Katso kasvihuoneiden aukioloajat
Sisäänpääsy kasvihuoneisiin12/10/6 €

 

Avainsanat: 

Kasvitieteellinen puutarhaKaisaniemen puutarha