LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

#ICOScapes-valokuvanäyttely Luonnontieteellisessä museossa

18.12.2019
Luomuksen yleisöpalvelutiimi

Valokuvaaja Konsta Punkan ainutlaatuisia kuvia tutkimusasemien arjesta #ICOScapes-valokuvanäyttelyssä Luonnontieteellisen museossa 23.1.-15.3.2020. Tervetuloa!

#ICOScapes-valokuvanäyttely kertoo tarinaa tutkijoiden työstä. ICOSin tutkijat mittaavat kasvihuonekaasuja 12 Euroopan maassa ja tuottavat tietoa, jota tarvitaan muun muassa ilmastomuutoksen hidastamiseksi. Ainutlaatuiset kuvat mittausasemilla on ottanut kansainvälistä mainetta niittänyt luonto- ja eläinkuvaaja Konsta Punkka (Instagram @kpunkka). 

ICOS (Integrated Carbon Observation System) on Euroopan laajuinen kasvihuonekaasuja mittaava tutkimusinfrastruktuuri, jolla on 134 mittausasemaa 12 Euroopan maassa. ICOS tuottaa standardoitua tietoa kasvihuonekaasujen pitoisuuksista ilmakehässä ja hiilenkierrosta ilmakehän, ekosysteemien ja merien välillä. Tietoa käyttävät tutkijat työssään ja päättäjät pohtiessaan keinoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

#ICOScapes-valokuvanäyttely on Luonnontieteellisen museon Kimnaasi-salissa 23.1.-15.3.2020. Vierailu näyttelyyn sisältyy museon pääsylipun hintaan. Sisäänpääsy myös museokortilla. 

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Aukioloajat, hinnat ja lisätiedot 
Tapahtumat museossa

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo