LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kesäreissulle maailman ympäri – Luomuksen yleisökohteet kutsuvat seikkailuun

13.7.2021
essi_huotari

Viilenny Antarktikalla tai viiletä Amerikoista Aasiaan. Lähde tutkimusretkikunnan mukana eteläisille jäälakeuksille ja kasvitieteelliselle seikkailulle pohjoisen pallonpuoliskon ympäri! Tule kesävierailulle Luomukseen!

Kesäopastukset Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesä on opastuksia täynnä. Opastuksia järjestetään tiistaista torstaihin kesä–heinäkuun ajan aina 21.8. saakka. Lisäksi kasvien monimuotoisen maailman pariin syvennytään neljänä lauantaina: 10.7. ja 24.7. sekä 7.8. ja 21.8. Opastukset alkavat klo 11.30, 13.30 ja 15.30 ja kestävät 40 minuuttia. Ne sisältyvät puutarhan pääsylipun hintaan. Taataksemme kaikille turvallisen vierailun, opastuksille otetaan maks. 20 osallistujaa.

Kauniit ja tärkeät – elämämme kasvit -opastukset alkavat klo 11.30 ja 15.30. Niillä syvennytään mm. historiallisen lääkekaapin sisältöön ja viljelykasviemme villeihin sukulaisiin.

Kasvien planeetta -opastukset alkavat klo 13.30 ja niillä retkeillään oppaan johdolla pohjoisen pallonpuoliskon ympäri kasvillisuusalueelta toiselle.

Geologiset kokoelmat avoinna Kumpulan kartanossa

Luomuksen meteoriitti-, mineraali- ja fossiilikokoelmat ovat avoinna yleisölle ke–su 9.6.–31.8.2021 klo 11–18. Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kartanorakennuksessa on esillä 1700-luvulta alkaen kartutetun kansalliskokoelman erikoisuuksia, kuten suomalaisia jalokiviä ja meteoriitteja sekä Ahvenanmaan fossiileja. Vierailu geologisiin kokoelmiin sisältyy puutarhan pääsymaksun hintaan. Tervetuloa kurkistamaan kivien maailmaan!

Kesäopastukset Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on paljon muutakin kuin kauniita kukkia. Kaisaniemen kesän opastetuilla kierroksilla tutustutaan puutarhan historiaan ja toimintaan sekä kasvitieteellisten kokoelmien merkitykseen ja rakenteeseen. Opastuksia järjestetään aina perjantaisin 2.7.–20.8.2021 klo 11.30, 13.30 ja 15.30. Ne ovat kaikille avoimia, eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Taataksemme kaikille turvallisen vierailun, opastuksille otetaan maks. 20 osallistujaa.

Luonnontieteellisen museon hyytävä kesä

Luonnontieteellisen museon ovet avautuivat jälleen kesäkuun alussa 2021 koronasulkujen jälkeen. Toivotamme kaikki luonnonystävät jälleen tervetulleeksi sukeltamaan eläinten ihmeelliseen maailmaan! Museon aukioloajat ovat muuttuneet ja museoon ehtii hyvin vaikka työpäivän päätteeksi. Torstaisin olemme avoinna klo 20.00 ja perjantaisin klo 19.00 asti.

Mikäli kuumat kesäpäivät vetävät olon veteläksi Luonnontieteellisen museon vaihtuva näyttely Antarktika  tarjoaa helpotusta. Näyttely vie katsojan valkeiden jäälakeuksien keskelle hyytävien pakkaspäivien mantereelle. Tervetuloa viilentymään!

Avainsanat: 

Kumpulan puutarhaKaisaniemen puutarhaLuonnontieteellinen museo