LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Kohtaa kauppareissulla meteoriitti – IHME-teos alkaa 16.3.!

11.3.2015
Salla Mehtälä

Silitä kiilleliuskepoimun pintaa, tunnustele rikkikiisukidettä, tunne meteoriitin paino tai paheksu lentoliikenteen sekoittanutta Eyjafjallajökull-tulivuoren tuhkaa. IHME-festivaaleilla 16. – 22.3.2015 museoiden aarteet hylkäävät vitriinit ja tulevat ihmisten luokse kauppakeskuksiin ja julkisiin tiloihin. Näytteet ovat vielä kosketeltavissa Vanhalla ylioppilastalolla viikonloppuna 27 - 29.3. Sunnuntaina teoksen luonut Jeremy Deller ja Hayward Galleryn johtaja Ralph Rugoff Lontoosta tapaavat yleisö ja keskustelevat aiheesta.

Brittiläisen Jeremy Dellerin teos tuo taiteilijan valitsemia esineitä historiallisten museoiden kokoelmista ihmisten käsiin pääkaupunkiseudulla. Valikoimassa on esineitä meteoriitista väärennettyyn Viagra-pakettiin – jokainen kohtaaminen on yllätys. Yleisöllä on myös mahdollisuus ottaa esine omiin käsiinsä ja keskustella esineiden synnystä oppaiden kanssa.

Teos toteutetaan 16. – 22.3.2015 Helsingissä Kauppakeskus Itiksessä, Kauppakeskus Kaaressa, Kauppakeskus Kampissa, Töölön kisahallissa ja Kompassitorilla, Espoossa Leppävaaran terveysasemalla ja Vantaalla Kauppakeskus Myyrmannissa. Lisäksi esineet ovat näytillä Vanhalla ylioppilastalolla 27. – 29.3.2015. Yleisö on tervetullut esittämään kysymyksiä ja kertomaan omista teoskokemuksistaan sunnuntaina 29.3., jolloin Jeremy Deller ja Hayward Galleryn johtaja Ralph Rugoff Lontoosta keskustelevat teoksesta.

Teoksen mahdollistavat seuraavat museot: Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Kansallismuseo, Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Sotamuseo, Tullimuseo ja Tekniikan museo.

Kaikkiin IHME- tapahtumiin on vapaa pääsy. Lue lisää IHME-teoksesta ja katso festivaalin koko ohjelma.

Museoiden aarteet jalkautuvat kauppakeskuksiin.

Avainsanat: 

Uutiset