LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Korvaamattomat — näkymiä maailman avainlajeihin 4.10.2023–3.3.2024 Luonnontieteellisessä museossa

20.9.2023
Luomus

Korvaamattomat — näkymiä maailman avainlajeihin on kuvittaja Janne Torisevan ja kirjailija Juha Kauppisen näyttely, joka on esillä Luonnontieteellisen museon neljännessä kerroksessa 4.10.2023–3.3.2024. Näyttely esittelee upein kuvituksin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Näyttely pohjautuu Kauppisen ja Torisevan Korvaamattomat — kertomuksia maailman avainlajeista -kirjaan. Upeasti kuvitettu, lyhyiden, mutta syvällisten kertomusten teos on tiettävästi maailman ensimmäinen kirja, joka esittelee yleistajuisesti ja kattavasti maapallon avainlajeja.

Korvaamattomat-hanke sai alkunsa kesällä 2020, kun Toriseva ja Kauppinen, alojensa palkitut tekijät, alkoivat pohtia, kuinka voisivat voimansa yhdistäen edistää ymmärrystä luonnon vuorovaikutussuhteiden kohtalonyhteydestä planeetan elinvoimaisuuteen ja ihmisen tulevaisuuteen. 

Näyttelyn ja kirjan lisäksi Korvaamattomat-hanke on esillä myös Instagramissa (@korvaamattomat_projekti). Sitä ovat rahoittaneet Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Kuvittajat ry.

 

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Lisätiedot ja hinnat museon verkkosivuilla.

 

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo