LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Meidän museo! -näyttely Luonnontieteellisessä museossa

28.4.2023

Kuvittaja Heta Nääsin oivaltavan tarkat piirrokset paljastavat mitä kaikkea museon kulissien takana tapahtuukaan! Näyttely on osa Luonnontieteellisen museon juhlavuoden ohjelmaa. 

Hei, tämä on Meidän museo! 

Luonnontieteellisen museon kokoelmat muuttivat Etu-Töölöön sata vuotta sitten ja nyt on aika juhlia! Juhlavuoden kunniaksi Luomus on tilannut museon ala-aulaan kuvittaja Heta Nääsin piirtämän koko seinän kokoisen teoksen museon toiminnasta. Piirroskuvassa lapset nähdään museotyöntekijöinä työskentelemässä muun muassa kansalliskokoelmien, DNA-laboratorion, tutkimuksen ja konservoinnin parissa. 

Kesäkauden 9.5.–3.9.2023 ajan museovierailla on lisäksi mahdollisuus tutustua Luonnontieteellisen museon työhön Meidän museo! -näyttelyssä PopUp-parvella. Näyttelyn kuvat ovat suurennoksia ala-aulan hämmästyttävästä taideteoksesta. 

Tutkimusta ja tiedettä kellareista katolle

Mitä tapahtuu museon suljettujen ovien takana? Entä syvällä kellarissa?
Kuka muuttelee sukupuita? Kuka söi raadosta lihat? 

Pohjoinen Rautatiekatu 13 onkin pullollaan tietoa, taitoa ja oivalluksia! Piirrokset ovat tarkkoja kuvauksia kaikesta pitkäjänteisestä työstä, jota Luonnontieteellisen museon näyttelysalien takana tehdään. Sanna Saari-Vesterinen on tekstittänyt kuvitusten sanoman kiinnostavalla, hauskalla ja opettavaisella tavalla. Näyttely ilahduttaa niin pientä kuin suurtakin katsojaa, ja raottaa luonnontieteeseen ja tutkimukseen liittyviä työtehtäviä raikkaalla ja pirteällä ilmeellään.

Näyttelyn tekijöistä

Heta Nääs on vuonna 1985 syntynyt taiteen maisteri (Creative Sustainability, Aalto-yliopisto) ja iloisten sattumien kautta ammattiinsa päätynyt kuvittaja, joka on erikoistunut ympäristö- ja luontoaiheisiin. Hän on kiinnostunut eliöiden vuorovaikutussuhteista, ja ihmiseläimen omalaatuisesta tarpeesta ja halusta ymmärtää toisia eliölajeja tässä ja tulevaisuudessa myös muissa aurinkokunnissa. 

Luomuksen Sanna Saari-Vesterinen hyppäsi museon amanuenssiksi tätä näyttelyä varten. "Olen viettänyt ison osan elämästäni tässä museossa, ensin opiskelijana ja sen jälkeen monessa tehtävässä vaihtelevasti jo 20 vuoden aikana. Siksi oli niin mukava palata tähän taloon ja näiden ihmisten pariin, tämä on todellakin Meidän museo! Minulle on suuri ilo ja kunnia saada jakaa yleisölle tietoa siitä, mitä kaikkea luonnon ja ihmisten hyväksi tehtävää työtä tässä talossa tehdään."

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
PopUp-parvi
Näyttely on avoinna museon aukioloaikoina
Sisäänpääsy 18/15/10/8 € tai museokortilla

 

Avainsanat: 

UutisettapahtumaYleistäLuonnontieteellinen museo