LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Talvilomalla tapahtuu!

13.2.2017
Laura Hiisivuori

Talviloman tapahtumat valtaavat jälleen museon Etelä- ja Keski-Suomen talvilomaviikoilla: Tutustu omaleimaiseen elämän historiaan, piirrä mammutti tai kuuntele tietoisku vielä mammuttiakin suuremmasta ja vanhemmasta norsueläimestä! Talo on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina 20.2. klo 916

Etelä-Suomen talvilomaviikolla 8 (20.–26.2.2017) Luonnontieteellisessä museossa on tekemistä joka päivä!

  • Jo talviloman aloitusviikonvaihteessa pääsee taiteilemaan mammutteja ja muita menneisyyden eläimiä: Museon toisen kerroksen työpajassa Mammutti ja muut menneisyyden eläimet -piirustuspaja lauantaina ja sunnuntaina 18.2. ja 19.2. klo 12–15. Vetäjänä toimii kuvittaja Meria Palin.
  • Yksi Suomesta löytyneistä mammutin luista on vastikään osoittautunut reilusti luultua vanhemmaksi ja aivan toisenlaisen eläimen jäänteeksi. Tule kuulemaan, mikä tämä mammuttiakin suurempi otus on menneisyydessä ollut Muutosta ilmassa -näyttelyn tietoiskuissa: 20.–26.2. maanantaista sunnuntaihin parinkymmenen minuutin tietoiskut päivittäin klo 11, 13, ja 15.
  • Kerää 16 erilaista leimaa Elämän historia -näyttelystä ja saat koottua itsellesi eliökunnan sukupuun!
    Leimasimet löytyvät näyttelyyn sijoitetuista laatikoista, joista löytyy tietoa elämän kehityksestä maapallolla. Passit ovat jaossa näyttelyn sisäänkäynnin yhteydessä (3 krs.).

Museo on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina 20.2. klo 9–16.


Keski-Suomen talvilomaviikolla 9 (28.2.–5.3.) kuunnellaan tietoiskuja ja suunnistetaan edestakaisin elämän historiassa:

  • Yksi Suomesta löytyneistä mammutin luista on vastikään osoittautunut reilusti luultua vanhemmaksi ja aivan toisenlaisen eläimen jäänteeksi. Tule kuulemaan, millainen tämä menneisyyden otus on ollut Muutosta ilmassa -näyttelyn tietoiskuissa: 28.2.–2.3. tiistaista torstaihin ja 4.3. lauantaina  parinkymmenen minuutin tietoiskut päivittäin klo 11, 13 ja 15.
  • Perjantaina 3.3. museoon on vapaa pääsy klo 13–16.
  • Omaleimainen elämän historia tarjoaa nuorisolle mahdollisuuden omatoimiseen tutkimusmatkailuun: Tule ja kerää 16 erilaista leimaa Elämän historia -näyttelystä ja saat koottua itsellesi eliökunnan sukupuun! Leimasimet löytyvät näyttelyyn sijoitetuista laatikoista, joista löytyy tietoa elämän kehityksestä maapallolla. Passit ovat jaossa näyttelyn sisäänkäynnin yhteydessä (3 krs.).

Tervetuloa!

c Ville Sinkkonen

Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Avoinna: ti, ke ja pe 9–16, to 9–18, la 10–17 ja su 10–16 (HUOM! ma suljettu, paitsi 20.2.)
Pääsymaksut: 13 / 8 / 6 euroa, lapset alle 7v. pääsymaksutta (pois lukien päiväkoti- ja muut ryhmät).
Ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden 1. perjantai klo 13–16
Aukioloaikojen poikkeukset ja muut lisätiedot löytyvät täältä

Avainsanat: 

UutisetTiedoteLuonnontieteellinen museo