LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tervetuloa fiilistelemään Luonnontieteelliseen museoon!

10.11.2014
Leena Gustavsson

Lähtökohtana uusia omatoimireittejä suunniteltaessa oli, että jokaisella museovieraalla on tullessaan mukanaan elämäntilanteensa ja tunnetilansa. Mielessä ovat omat arjen asiat, jolloin pieni annos sympatiaa saattaa ilahduttaa. Teemareittien lähestymistapa on sekä leikkisä että huomioonottava ja kävijää kunnioittava. 

”Museovieraistamme noin puolet on eri-ikäisiä aikuisia ja olemme jo pitkään pohtineet, että haluaisimme tarjota jotakin juuri heille suunniteltua omatoimista tekemistä. Tällä ajatuksella ryhdyimme ideoimaan yhdessä kuvittaja Meria Palinin kanssa, joka tuolloin oli Aalto-yliopistossa perehtymässä palvelumuotoiluun. Vaikka nämä ”fiilistelyreitit” on suunniteltu pilke silmäkulmassa, niiden myötä kävijä kohtaa näyttelyissä myös kuhunkin teemaan liittyviä tietosisältöjä”, kertoo Luomuksen näyttelypäällikkö Kirsi Hutri.

Tietoa, iloa ja oivalluksia

Suunnittelutyön tuloksena syntyi kahdeksan eri teemaa, jotka nimettiin seuraavasti: Oletko uneton? Kaipaatko sinistä? Käytkö hitaalla? Haluatko päteä? Koti hakusessa? Tulitteko treffeille? Haluatko tuntea itsesi pieneksi? – ja Karvaista kiitos! Teemoista on tehty käteen sopivat reittioppaat, jotka löytyvät museon aulasta. Mukaan voi valita yhden tai useamman, omaan olotilaan sopivasti ja lähteä yksin tai seurassa toisenlaiselle tutkimusmatkalle museon näyttelyihin.

”Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus on täynnä tietoa, iloa ja oivalluksia. Nämä uudet omatoimireitit on suunniteltu juuri tuossa hengessä – aikuisillakin saa olla museossa hauskaa!” toteaa Kirsi Hutri

Tervetuloa fiilistelemään Luonnontieteelliseen museoon!

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Aukiolot keväällä 2015: ti, ke ja pe klo 9–16, to 9–19 ja la–su 10–16 (ma suljettu)
Pääsyliput: aikuiset 10 / lapset 5 euroa. Joka kuukauden 1. torstaina klo 17–19 vapaa pääsy.

Oletko uneton? Kokeile, tarttuisiko virtahevon haukotus! (Kuva: Luomus/Marika Turtiainen)

 

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo