LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Tunnista syksyn sienet – Suuri sieni- ja jäkälänäyttely 25.–26.9.

21.9.2016
Laura Hiisivuori

Kärpässieni syysauringossa (kuva: Laura Hiisivuori)Haisuseitikki, äikävalmuska ja maksamaljakas – kekseliäitä pilkkanimiä vai syksyisten metsiemme herkkuja? Luonnontieteellinen keskusmuseo ja Suomen Sieniseura järjestävät jälleen suositun tuoreiden sienten ja jäkälien näyttelyn Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sunnuntaista maanantaihin 25.–26.9.

Maksuttomassa Sieni- ja jäkälänäyttelyssä voit ottaa selvää, miltä hullunkuriselta kuulostavat sienet oikeasti näyttävät tai kerrata maukkaimpien ruokasienten tuntomerkit. Paikalla on tuttuun tapaan Suomen johtavia sienituntijoita, joiden määritettäväksi voit itsekin tuoda löytämiäsi sieniä! Näyttelyssä on esillä sienikauden valikoimaa pääasiassa pääkaupunkiseudulta.

Sieni ja jäkälänäyttely on avoinna sunnuntaista maanantaihin 25.–26.9. kello 11–17 Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa (Unioninkatu 44). Näyttelyyn ja Kaisaniemen puutarhan kasvihuoneisiin on vapaa pääsy tapahtuman ajan. HUOM! Näyttelytilaan ei ole esteetöntä kulkua.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Unioninkatu 44, Helsinki
Kasvihuoneet avoinna ti–su 10–16
Pääsyliput 9/6/4,5 euroa, ilmainen sisäänpääsy joka kuun ensimmäisenä perjantaina klo 13–16. Vapaa pääsy sieninäyttelyn ajan.
Ulkopuutarha avoinna joka päivä klo 9–20, vapaa pääsy
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha: www.luomus.fi/kaisaniemi

Luonnontieteellinen keskusmuseo
www.luomus.fi

Suomen Sieniseura ry
www.funga.fi

Avainsanat: 

UutisetKasvitieteellinen puutarhaTiedoteKaisaniemen puutarha