LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Vuoden luontokuvat esillä Luonnontieteellisessä museossa!

21.10.2019
Luomuksen yleisöpalvelu

 Vuoden luontokuva 2019 on Ville Heikkisen Karhu ja korppi.

Ville Heikkinen on Vuoden Luontokuva -kilpailun historian neljäs kuvaaja, joka on onnistunut uusimaan voittonsa. 39. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun tulokset julkistettiin lauantaina 19.10.2019. Kilpailun eri sarjojen voittajakuvat ovat nähtävillä Luonnontieteellisessä museossa 1.12.2019 asti – Tervetuloa!

Kilpailun tuomaristo mieltyi erityisesti voittokuvan eeppiseen tunnelmaan: ”Kuvassa on voimakas tarina, jota jaksaa lukea monta kertaa. Lapsuudessa luetut faabelit palaavat mieleen tätä mestariteosta katsellessa. Mitähän korppi tällä kertaa huijaa karhua tekemään?”, tuomaristo miettii haltioituneena.

Aivan erityisen tunnelmansa ohella Karhu ja korppi on teknisesti taidokas ja sommitelmana loistava kuva: ”Sommittelu on todella tarkkaan mietitty. Siluetit ovat tarkkoja ja juuri oikeissa paikoissa. Eläinten asennot ovat hämmästyttävän teatraaliset. Puut ja niiden oksat koristelevat ja kehystävät kuvan”, tuomaristo jatkaa voittokuvan ansioiden analysointia.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 14 000 kuvaa kaikkiaan 844 eri kuvaajalta. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma ja maailman merkittävin kansallinen luontokuvakilpailu – kaikki kuvat on kuvattu Suomen rajojen sisäpuolella!

Lisätietoa Vuoden Luontokuva -kilpailusta: vuodenluontokuva.fi

Tervetuloa tutustumaan upeisiin otoksiin!

Vuoden Luontokuvat ovat nähtävillä museon kahvilassa ti, ke, pe klo 10–16, to klo 10–18, la klo 11–17 ja su 11–16. Vapaa pääsy!
Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki

 

Avainsanat: 

UutisetLuonnontieteellinen museo