LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Vuoden luontokuvat Luonnontieteellisessä museossa!

3.11.2014
Leena Gustavsson

Vuoden luontokuva 2014 on kotkalaisen Matti Pukin maalauksellinen "Lokkien taidelento", joka julkistettiin Helsingin Kulttuuritalolla Vuoden Luontokuva -festivaalissa. Kilpailun eri sarjojen  voittajakuvat ovat nähtävillä Luonnontieteellisessä museossa marraskuun loppuun asti – Tervetuloa!

Kilpailun tuomaristo totesti Vuoden luontokuvasta muun muassa seuraavasti: "Luontokuva kuin maalaus! Kuva joka aivan varmasti jakaa mielipiteet kahtia ja herättää keskustelua. Luontokuva voi sittenkin olla taidetta! Kevyen kevyesti lepattavat, hätkähdyttävän valkoiset linnut ovat osuneet juuri oikeille paikoilleen. Kuva on värimaailmastaan ja liikkeestään huolimatta rauhallinen ja täynnä symboliikkaa.”

Vuoden luontokuva -kilpailu on järjestetty kaikkiaan 34 kertaa, vudesta 1981 lähtien. Tänä vuonna kilpailun kahdeksaan sarjaan osallistui ennätysmäärä kuvia, kaikkiaan 12 857 kuvaa. Suosituimmat sarjat olivat Linnut ja Maisemat. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma ja maailman merkittävin kansallinen luontokuvakilpailu – kaikki kuvat on kuvattu Suomen rajojen sisäpuolella!

Vuoden luontokuvat ovat nähtävillä museon ensimmäisen kerroksen Luut kertovat -näyttelyn yhteydessä.

Tervetuloa tutustumaan upeisiin otoksiin!

Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Avoinna: ti, ke ja pe klo 9–16, to 9–18, la–su 1016 (ma suljettu).
Pääsyliput: 5/10 euroa.

Lisätietoa Vuoden luontokuva -kilpailusta: vuodenluontokuva.fi

Nisäkkäät-sarjan voittajakuva – Yövaeltaja. Kuvaaja: Antti Leinonen

 

Tweet

Avainsanat: 

Suomen luontoUutisetLuonnontieteellinen museo