LUOMUS

Luonnontieteellinen keskusmuseo

Vuoden luontokuvat Luonnontieteellisessä museossa!

22.10.2018

Vuoden Luontokuva 2018 on Taru Rantalan "Iltakello".

Vuoden Luontokuva 2018 on seinäjokelaisen Taru Rantalan kesäillan tunnelmaa huokuva kuva kissankellosta, ”Iltakello", joka julkistettiin Finlandia-talolla Vuoden Luontokuva -festivaalissa. Kilpailun eri sarjojen voittajakuvat ovat nähtävillä Luonnontieteellisessä museossa 2.12.2018 asti – Tervetuloa!

Kilpailun tuomaristo kehui eritoten voittokuvan tunnelmaa ja tarkkaan mietittyä sommitelmaa taustan valopalloineen. ”Kissankellon raikas sininen kukka vangitsee katseen ja muodostaa hyvän vastakohdan rauhalliselle taustalle. Kellokukka on sommiteltu juuri oikeaan kohtaan ensimmäistä valoympyrää, muut ympyrät tukevat sommittelua ja tuovat syvyysvaikutelmaa”, tuomaristo listaa voittokuvan ansioita, ja jatkaa suitsutusta: ”Kaiken kaikkiaan kuva huokuu kesän lämmön ajatonta tunnelmaa”.

Vuoden Luontokuva -kilpailu on järjestetty kaikkiaan 38 kertaa, vuodesta 1981 lähtien. Tänä vuonna kilpailun yhdeksään sarjaan osallistui lähes 14 000 kuvaa, 879 kuvaajalta. Taru Rantala on ensimmäinen Vuoden Luontokuva -kilpailun naisvoittaja. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvatapahtuma ja maailman merkittävin kansallinen luontokuvakilpailu – kaikki kuvat on kuvattu Suomen rajojen sisäpuolella!

Tervetuloa tutustumaan upeisiin otoksiin!
Vuoden Luontokuvat ovat nähtävillä museon kahvilassa ti, ke, pe klo 10–16, to klo 10–18, la klo 11–17 ja su 11–16. Vapaa pääsy!
Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki

Lisätietoa Vuoden Luontokuva -kilpailusta: vuodenluontokuva.fi

Avainsanat: 

Luonnontieteellinen museo